Avatar

Navigationslampa in my ass.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, maj 19, 2010, 22:48 (5097 dagar sedan)

Blev väldigt nöjd med färgerna, vinklarna och strömförbrukningen på min nya trivsamt olagliga LED-lampa som jag satt i det befintliga trefärgade lagliga topplanternehuset. Det går nästan inte att se nån skillnad alls på färgerna, och det räcker att man flyttar sig i sidled nån meter när man tittar på avstånd så slår det om från rött till grönt, nästan bättre separation än på den tvåfärgade lanterna på peket, med vanlig 10 watt glödlampa. Shit vad nöjd jag var, 0,2 ampere i stället för ca 2 som tvåfärgad plus akterlanterna drar.
[image]
Men hur länge får man vara glad? Råkade ett par kvällar senare köra VHF och LED-lanternan samtidigt, ett j-a oväsen i VHFen, den blev obrukbar. Testade med reserv-nöd-antennen nere i salongen, tänkte att lampan 15 meter upp skulle störa mindre då än med lampa och antenn bredvid varandra, men nej, det var lika. Båtsystem kallar denna lampa för "navigationslampa", det är ju rena skojeriet.
http://www.watski.se/Butiken/Produkt/?EnovaId=1061075
Och det här med att "man får vad man betalar för, allt från Biltema och Claes O är bara skit, köp riktiga grejer", det är bara snack enligt min erfarenhet, det här är bara ett exempel. Denna ganska dyra lampa stör ut en så viktig säkerhetsdetalj som VHFen, medans Biltemas billiga läsleddar inte stör alls, jag har fyra av dem i salongen, en bara 15 cm från VHF-apparaten, har även deras LED-kartlampa där, stör inte ett dugg.

Ska troligen formulera ett mail och skicka till Båtsystem och fråga vafalls era skojare!

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum