Söndagsnöjet

av Coppertail @, Perch mountain, måndag, maj 24, 2010, 11:05 (5107 dagar sedan) @ Walter Mitty

En helt annorlunda, troligen rolig, ett tag iaf:
http://www.blocket.se/stockholm/Windrider_Rave__Barplanstrimaran_27654714.htm?ca=11&...

fort går det (jag har sett en sådan på håll), men frågan är hur länge nöjet varar.

/Walter

En sån hade en kompis. Oj vilket meck. Jag tror han seglade den 2 gånger på lika många år. Då ska man nog ha väldigt gott om tid. Och det sagt av mig som tidigare Starbåtsseglare.:-D

Vad gäller jollar har jag averkat optimist, triss och sunfish. Av dessa är det bara optimisten som inte gått att döda. Sunfish är en klart enkel och smidig jolle. 7 kvadrameter segel som påminner om ett windsurfingsegel till formen.
Planar gärna. Dessvärre läckte det in vatten mellan skroven så den blev svintung efter en stunds segling. Tätningen mellan skrov och däck var i princip obefintlig. Det går säkert att åtgärda men det kräver mycket jobb. Dessutom var centerbordsgenomföringen känslig.

Trissjollen är ju den som mest påminner om kölbåtssegling. Även där är själva bygget den svaga punkten. Skumfylld mellan skrov och däck gör att minsta läckage och efter en tid har man en jolle som väger som en Vega. Dessutom gott om inplastad plywood i däcket som tenderar att bli skvattruttet. Jag har ett fint exempel på båda dessa problem liggandes på bryggan. Skänkes mot avhämtning.

En ny eller extremt välhållen 2-krona skulle jag tro passar Pinja bäst.

Sunfish, saknar den faktiskt lite när jag ser bilden.
[image]

--
Alea iacta est!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum