bomjobb i norrort ?

av cptn G, onsdag, juni 02, 2010, 13:46 (5096 dagar sedan) @ Hans F
Ändrad av cptn G, onsdag, juni 02, 2010, 14:00

Krafs
Jamen båten min ligger på Karlslund. Varför ta hem bommen? Ta med borrmaskin, rf plåtskruvar och tålamod. Linor kanske måste bytas om dom skadats där inne. Det vet man inte än.

Bara att montera ner bommen, borra bort nitar och ta loss ändbeslagen, dra ut tarmpaketet, blänga och tänka, operera in utan större ärrbildning, isolera rf-skruven mot alum-bommen med TefGel åsså rigga på igen. Tar några timmar antagligen och lika antagligt är att Murphy hälsar på och blodvite uppstår. Som alltid vid operationer med öppet sår.

Utväxlingsblocket i bommen har i min bom en stropp för att placera den lagon långt inne i bommen så att taljan kan sträckas och slackas utan att blockert hindras i ändlägena. Blocklinan kommer ut ur ett hål i bommens undre skena och har en stoppknut där. Drar man ur blocklinan är det klokt att en tripplina följer med. Så slipper man svära över vilken idoit man var som inte gjorde det...

Tror att uthalet har hoppat ur blocket vid avbomning (säger man så?) därför att uthalet inte var sträckt nog att stanna i blocket. Något knip ät det i a f.

Frisk mod bara. Ta ett par trestreckare och sov över i din fina båt. Ingen brådska nu när vädret är så (UV)-strålande.

cptn på G
-igen


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum