Avatar

3

av Håkan, Göteborg, fredag, juni 04, 2010, 19:54 (5094 dagar sedan)

Dagar har inlett säsongen och de var ihop med en av mina vänner som jag kallar dryckeshållare efter en tråd på gammelplanket för några år sedan då någon stolle försökte sälja nån slags uppfinning som skulle hålla muggar och glas på plats medan man seglar och då lade jag in en bild på mina två vänner som ännu aldrig har spillt några viktiga droppar och de kallade jag då dryckeshållare och något mer blev det inte av detta försök att kommersialisera gammelplanket.

Sov i hemmahamnen natten till onsdag och det var en strålande morgon, jag hämtade min vän på förmiddagen och vid elvatiden stack vi söderöver och ut på havet vid Donsö Svartskär, och frisk kryss upp mot Böttö och sedan friskt kryssben till Vinga där vi sov med nio andra båtar till Torsdag och vädret var strålande och vi drack grogg och löste världsproblem.

Torsdag till Öckerö där min vän har sin båt i år och bara focken för vinden var riktigt frisk och fanken om inte Maxi 33 kryssar alldeles utmärkt med bara en slöfock hissad och en vid rodret. Båtpyssel under eftermiddagen och sedan grogg och fler världsproblem, de tar aldrig slut, ju. Och fin rödspätta å lokal i hamnen.

Hemsegling i dag i allt svagare vind med slör över Rivöfjorden i två knop och så småningom sitter jag härhemma med barnen och hjälper dem med några skolprojekt. Och ett och annat världsproblem, ju. Med whiskyågingerale.

I morgon Lördag tänker vi oss till Rörö för första gången i år, jag och drufsan och hennes kompis som är ny för i år på båten och där träffar vi troligen flera av de andra båtfolken vi känner. Drufsen vill bli kvar i stan med sin tjej denna helgen och väntar med Rörö tills midsommar.

Livet skall inte vara sämre än så här. Ju.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum