Avatar

Diesel kontra miljödiesel

av Nitgubben, lördag, juni 12, 2010, 14:20 (5069 dagar sedan)

Här har skrivits mängder om miljödieselns faror och vilka trista följder det kan få om man försöker att köra runt med den soppan i tanken.

Det är lika illa nere hos mig och jag tror att omkring 10% av alla på min brygga har fått stora problem med gegga i tanken. Det gemensamma för dessa är att de har hällt miljödiesel i tanken. Vi som undvikit detta har, såvitt jag vet, klarat oss.

Frågan är då vad vi i min hamn har i tanken för miljödiesel är det inte och någon olaglig bunkerolja, vad nu det är, har jag svårt att tänka mig att vi sysslar med.

Så långt vågar jag alltså hävda att det är ganska säkert att tanka hos oss och jag tycker att det skulle vara bra om vi kan skapa en lista över bra (miljödieselfria) tankställen. Jag tycker att vi gör det nu. Först ut är alltså jag från Lagunen Malmö. Nästa gång jag kommer till hamnen ska jag kolla upp vad vi säljer. (Det borde jag förstås gjort innan det här inlägget men jag kände för att skriva nu och till båten åker jag inte idag, inte i den blåsten och med mitt degiga "efternattjobbhuvud").

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum