Avatar

Skitdag!

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., måndag, juni 14, 2010, 19:43 (5067 dagar sedan)
Ändrad av Anders J, måndag, juni 14, 2010, 20:41

...eller hur jag åkte Dalarövägen till Gålö åtta gånger samma dag.

Mastade i går och det blev ett riktigt skit, hör bara:

Åkte ut till kl 8 ungefär och baxade mastresningsgrejorna på plats. Bytte till konstfbervant med aluminiumjungfrur (sparar nästan 15 kg på det) vilket kräver byte av fästena i masten:[image]

Elände, ena hålet i ena fästet för litet, hur hittar man snabbt möjlighet att borra ett 17 mm hål i det rostfria. Svor så det stänkte och åkte hem. 8 mil. Insåg plötsligt med ett ryck min dumhet och att den ena plåtbiten på varje sida är symmetrisk med undantaget att den har ett 1/2" hål i ena änden och ett större i andra änden!

Ut igen! Vant och förstag på plats och skulle koppla vanten till fästena i sidoskroven. SKIT! Inga riggbultar i verktygslådan! Men vänta litet, borde inte de rimligen sitta kvar på de gamla vantskruvarna. OK, hittade ett par M10-bultar som i alla fall borde duga för att resa masten. Vinschade upp masten och åkte hem igen för att hämta bultarna. 16 mil.

Jorå, de var där. Ut igen, monterade och tajtade riggen. Regnade svårt ett tag. Blöt, hungrig, kall och trött. Åkte hem. 24 mil.

Men jag hade lånat en liten bil för att frun skulle ha cittran och kom i sista stund ihåg att ta med mig båtnyckeln (som annars oftast ligger i bilen). Den låg i sittbrunn när jag mekade, skulle bara packa ur och lägga tillbaka den i den rätta bilen, eländes elände, var f-n var den nu då? Hade jag tappat den på bryggan?

OK, bara att bita ihop, inget vin till den välförjänta sena middagen, bara att svulla i sig maten och dra igång dieselknattret igen för att åka ut och lugna nerverna. Nycklarna låg i sittbrunn (det hade kunnat vara värre). Hem igen. 32 mil.

Det man inte har i huvet får man köpa på bensinmacken...

Sov dessutom uselt för att jag låg och gruvade mig för vad jag skulle säga till min bokföringstjej om varför hon inte fick majpapperena idag enligt överenskommelse.

Har någon annan burit sig så urbota dumt åt någon gång?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum