Avatar

Navionics Gold, vad är det för kort egentligen?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, juni 14, 2010, 21:51 (5067 dagar sedan)

Har börjat fundera vad det är för kort i chipset egentligen? Har inte hittat nåt kort som funkar rakt över här från Ljusne till finska sidan. Eller snett ner mot norra Åland. Då får jag byta till nåt annat nånstans på halva vägen, på ett hemligt ställe, man märker det inte förrän man åkt ut ur förra området, och byta till nåt annat i en meny som jag knappt fattar var nåt ligger. Och vad ska man då byta till? Dety finns ganska många att välja på, är Ladoga rätt kanske?
Med starkt utzoomat sladdade jag in en bit över land, och när jag zoomade in såg jag att sjön Bergviken, en del av älven Ljusnan, var med på kortet, väl detaljerat med djupsiffror och allt! Lika en hel del andra småsjöar jag aldrig hört namnen påj tex uppe i Lappland.
Reklamen för korten visar en svårtittad yttre gräns, men vad är det egentligen för olika kort det innehåller? Man får ju byta vid mystiska osynliga gränser. Det jag kör på här hemma funkar sydvart till Gustavsvik, var f-n nu det ligger? Men hur långt ut i Bottenhavet går det? Och vilken del av det hela bör man använda vid översegling till Gotland?
När jag navigerade i laptopen med BSB-kort fanns ju alla stora överfartskorten och allt såg lika ut, men så verkar det inte vara i dessa moderna chipskort.

Nu kan ni skriva att man måste ha papperskort också, och att man måste kunna navigera med kurslinjal och kompass. Eller också kanske svara på mina funderingar om vad Navionics Gold egentligen innehåller.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum