Förstärkt mantåg

av cptn G, fredag, juni 18, 2010, 11:53 (5079 dagar sedan) @ Peter K

Skönt att det gick bra för dig. Så vi slapp läsa om en tom båt med skepparn borta. Nu är vi två som trillat överbord i år.

Håller med om mantågsproblematiken. Minns en sommar utan barn och utan mantåget i vägen, som det ju är ibland, förutom att det räddar liv och är snubbeltråd också.

Har just i förgår avslutat montage av hajfenor samt en livflotte på rufftaket. Hajarna inköpta på båtloppis liksom fötterna. Mantågsvajern är bara dragen genom öglorna. Varje fot sitter bultat i plastvulst mellan skrov o däck och in på däck i dubbellaminat med fyra 6 mm bult med stora brickor under. Hålen blev i ett tallriksfack resp bakom elcentralen o syns inte.

Det känns mycket stadigare nu med hajfenan att hålla i när man ska upp på däck istället för den rätt spetsiga stöttan. Två fästen med 3+4 bult blir mkt starkare.

Sist en bild på vännen Torbjörn med axelhögt räckverk rund hela sittbrunn på sin Vindö 50, vilket höll honom kvar ombord en gång till havs...
Notera stänkskydd i plywood. Bilden från Farsund när han precis anlände dagen efter oss från Skottland förra sommarn. T fyllde 70 dagen därpå och bjöd på importerad skotsk dryck.
-------
Skitväder idag. Förtöjde, åkte hem och kör tvättmaskin.

cptn åter på G


[image]
[image]
[image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum