Avatar

Flyga Ryan Air

av Håkan, Göteborg, fredag, juni 18, 2010, 22:31 (5079 dagar sedan) @ Seawolf

Har just kommit hem med Ryan Air, det viktigaste kriteriet på ett flygbolag.

Har lite blandade intryck, mest åt det positiva hållet á la Seawolf. Man får en flygresa till väldigt lågt pris, i ett nytt och fräscht flygplan men med en inredning som designats av en engelsman, jordens minst estetiska folk. Hur får man för sig att ha stolarnas överdel i knallgul plast? Som att sitta i en legobyggsats.

Imponerad av hur genomtänkt funktionellt allt var, till exempel finns inga fickor i stolen framför - dvs enklare och snabbare att städa efter flygningen. Men heller ingenstans att bli av med sitt skräp, ju.
Ombordfolket var varken bättre eller sämre än allt jag varit med om i övrigt, men märkbart mer schablonartade i allt de berättade i högtalarna, det märktes att de vet att ingen ändå lyssnar så de är kanske faktiskt riktiga proffs, ju.

Man kunde köpa både mat och dryck, men som någon påpekade var det inte många som gjorde det så resan var rätt stressfri.
Speciellt på hemvägen var de väldigt trevliga, och hon som höll till där jag satt var en dofsing som jag gissar hade polskt ursprung och hon var rödhårig. Ryanair är rätt bra faktiskt...

Toaletterna var gratis, och ölet kostade mindre än på svenskt inrikes, inget att jämra sig för där heller alltså.

Och så måste jag väl försvara min påstått snåla uppdragsgivare, hade de varit snåla hade de för länge sedan genomskådat mig.
Nä, Ryanair flyger till Stansted och på tider som passade bäst ihop med det jag behövde göra innan dess i går, och där har jag heller aldrig varit och jisses vilken jätteflygplats en bit norr om London och där i stort sett bara lågprisarna Ryanair och Easyjet håller till, och Stansted ligger inom bekvämt hyrbilsavstånd från Harwich där jag gjorde ett tvåtimmarsjobb i dag, efter att ha nattat från i går kväll på flott hotell på flygplatsen, håhåjaja..

Och så har jag fått insikten i en av de viktigaste orsakerna att de traditionella flygbolagen sakta men säkert dör, Ryanair.
Läste att de i dag har 240 flygplan, är det punktligaste av samtliga europeiska flygbolag, och det billigaste.

Undrar vad vi högfärdiga uppvuxna i businessclass skall ta oss till framöver...?

Håkan
lågprisblängare


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum