Avatar

Tryckvattenproblem

av Nitgubben, måndag, juni 21, 2010, 19:22 (5066 dagar sedan)

Nu har det hänt, det första problemet av litet större dignitet har drabbat finbåtsägaren L. Det är alltså tid att få hjälp av upa-expertisen.

Häromdagen fyllde vattentanken för första gången i år. Efter litet gurglande i systemet och fnysande i kranarna var allt som vanligt och man kunde höra tryckvattenpumpen, Jabsco 31600-0092, då och då gå igång när trycket hade fallit litet.

Igår när vi vaknade litet småtrötta efter en fotbollspubkväll i Köpenhamn var pumpen stendöd och efter en kort stund kom inget mer vatten. När jag slog strömbrytaren till/från hördes klickandet från ett relä någonstans men det var allt och efter några gångers stressat till/från så var även det ljudet borta.

Vad göra nu?

Jag har letet upp pumpen som jag tror har inbyggt relä och anslutit den direkt till 12V men det hjälpte inte alls. Ingenting hände.

Bortsett från detta gick årets premiärsegling hur bra som helst, Träffade bl.a. tre trevliga engelsmän på segeltur från norra England någonstans. Det visade sig att vi hade mer än ett gemensamt intresse. Öl & segling är tydligen en internationell kombination.

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum