Avatar

Du vet att du inte är i en skärgårdskommun när...

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, fredag, juli 02, 2010, 05:55 (5056 dagar sedan) @ Coppertail

Nu var det ju inte strömming kontra sill tråden var tänkt att handla om.
Men jag borde ju naturligtvis förstått att plankets plastbåtsseglare inte skulle se det absurda och uppenbart fejkade i kombinationen strömming, korv och tacos.:roll:
Endast vi äkta (tm) träbåtsfolk klarar uppenbarligen sådana nyanser.

Vidare mot nya mål, man får vara glad sålänge man får följa med.
[image]

Mycket bra bild! Vem är styrmannen? Kom att tänka på "Farfar har berättat" där en ung kille sjunger att han är "lika trygg i bena som dom". Jag tänker ofta på hur skickligt unga killar, och även tjejer, på egen hand framför båtar. Flytväst och full koll på allting, snygga tilläggningar osv. Såna tidiga lärdomar, att ha respekt för vattnet är säkert mycket bra för resten av livets innehåll.

Strömmingen påstås sluta äta när de som sillar kommit igenom Öresund, sen förvandlas de gradvis till den spinkigare strömmingen. Den allra bästa strömmingen är den som fiskas på Hälsingekusten, ja närmare exakt utanför Ljusne, det är omvittnat och bevisat. Högre uppåt Norrland blir den för uthungrat mager och därmed mkt sämre.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum