Avatar

Orn-dagen

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, juli 04, 2010, 21:08 (5053 dagar sedan)

Enskärs-Orn är SMS klubbholme i Söderhamns skärgård. SMS står för Söderhamns motorsällskap, och de firar 100-årsjubileum 2011. Min egen klubb Ljusne-Ala motorbåtsklubb är visst lika gammal, eller ännu äldre. De brukade visst vara några fiskare som monterat i de första kulmotorerna i sina skötbåtar som slog sig samman för att kunna köpa bränsle billigare.
Nån sa apropå det därute igår att de som registrerar sina båtar som passagerarbåtar för uthyrning så betalar de bara 40 öre litern för diesel! Allt ovanpå 40-öringen är skatt. Kan det stämma?
Söndag 3 juli var det Orn-dagen med varmaste vädret nånsin och tvärpackat med folk. På vär skärgårdslatitud är det vanligtvis rena ödemarken, man ser sällan båtar eller människor, men just detta evenemang drar ruggigt med folk.
Bekantingen Stig Pudas har lagt ut ett bildspel som ajg tycker förmedlar stämningen bra. Bakom en svartvit gitarr och med marsian-inspirerade kläder står det en figur och rockar på, det är jag. Faktiskt en stor ära att få underhålla en sån dag på ett sånt ställe.
Bildspel:
http://galleri.sms-soderhamn.se/#10.0

[image]

[image]

[image]
Tv, Stig Pudas, fotade och gjorde bildspelet.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum