Avatar

När seglas det? Och husvangsångest. Samt dragspelsglädje.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, juli 18, 2010, 11:25 (5053 dagar sedan) @ cptn G
Ändrad av Ljusne-Håkan, söndag, juli 18, 2010, 11:53

Idag söndag jobbar fru översköterska Bryl sitt sista skift före semestern hon kommer hem vid fyrasnåret. Sen ska hon väl härja och packa och stå i med allt möjligt. Det värsta med att komma iväg är allt eländes onödigt skit man dragit på sig på landbacken som hus och tvätt och gräsmattor och fy fan. För att inte tala om blommor som vill bli vattnade! Men det sista har jag fixat med gammelfrun, hon får som tack låna husvangen och åka 30 mil nånstans ovanför Sollefteå. Hon har aldrig dragit husvang förut, så fy fan, nu oroar jag mig för det med. Försökte tvinga henne att öva på att backa med den igår, hon vägrade förstås, hon tänkte inte backa alls sen när hon for iväg sa hon, det skulle aldrig behövas. Gäller hennes bilförsäkring om hon kvaddar Solifern? Man behöver ju knepigt nog ingen annan försäkring än dragbilens till husvangar, man kan ta en extra om man vill mot inbrott och gräshoppor, men det behövs inte i lagens mening. Hon kan inte backa alls med fnutteliten båtvagn, nu ska hon bära iväg 30 mil in i inlandshelvetet med mitt låtsasrymdskepp, hela ekipaget blir 12 meter långt.

Nu i den värme som varit har jag varit latare, ja mycket latare än vanligt när det gäller hemmasysslorna, då förstår ni, har bara legat i båten och pustat och smakat lite rus-öl ibland. Måste man egentligen ha städat och fint hemma när man sticker iväg med båten? Det ser ut som världskrig här hemma, men va fan, det ser man ju inte på Gävlebukten? Där ser man ju inte land alls på många, många timmar ju.
Bäst vindar och minst sjögång får vi enligt alla vädersajter om vi nattseglar i kväll, fem, sex m/sek sydvästlig halvvind. Få se vad Übersköterskan säger om det, det skulle isåfall bli första gången för henne.

Lyssnar nu på en ruggigt bra CD med Alfta Dragspelsorkester, bla otroligt vackra versioner av Taubeklassikerna "Kom i min famn" och "Vals i Furusund", helt instrumentala, så man kan sjunga själv om man vill med virtuost komp! Försök införskaffa denna cdn om ni kan. Fantastiskt fint sound och sväng i denna skiva.
http://www.alftadk.se/skivf%C3%B6rs%C3%A4ljning.htm
Den skiva jag har är den som heter Showtime. Man kan provlyssna om man scrollar ner lite på sidan.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum