Avatar

Semestersegling 2010

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, juli 19, 2010, 20:36 (5052 dagar sedan) @ morpheus

Nu säger de på VHFens navigationsvarningar att Storjungfruns fyr är släckt. Måste bekänna att jag känner mig mycket nöjd med min insats. Säkerligen har många människoliv nu räddats tack vare Ljusne-Håkans ingripande.
I dag har vi hasat oss lite mer söderut, Iggön. En j-a motvind hade vi, seglade väl tre timmar av fem. Sen blev det skam plus stor med ett rev. Tilläggningen här var typ katastrof, Deltat hasade i gyttjan och vi hamnade långsjepps den ganska smala betongbryggan, mycket pinsamt då det kom en motorbåtsfamilj nästan samtidigt som också ville lägga till. Men det blåste så förb att det inte gick att få ut aktern, så nu har vi den båten långsjepps utanpå oss. 250 hk fyrtakts Yamaha har de bak. Köpt båten i Sundsvall o ska hem till Vaxholm. De hade bitvis haft en otäck motsjö de med. Trevlig familj trots att jag låg på tvären som värsta tysken. På såna här lösa gyttje bottnar vete fan om inte fuskbruset är bättre än Deltat.
Här har vi strosat på fina småvägar med ursöta hus, massor med rosor och blommande och superdoftande jasminer i jätteformat. Åsså har vi plockat smultron.:-P
I båthuset två meter bort bor det minkar som tittar ut ibland. Söta små odjur.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum