Avatar

Boj- & spellös

av Nitgubben, onsdag, juli 21, 2010, 21:42 (5049 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Bestämde mig för att strunta i Karlskrona i år och i stället göra stordåd men av det blev det inte någonting trots att jag hade två dylika på lut.

1. Att för första gången ligga vid en SXK-boj över natten. Den jag valt var den vid Saltärna här i Blekinge men jag hittade övhuvudtaget inte bojen. Kanske fanns där ingen.

2. Plan B var, ifall bojen skulle vara upptagen, att för första gången liga på svaj över natten. Mycken ångest har jag haft över detta men nu skulle det ske. Platsen var vald till N Skiftesön. En bit före ankomsten skulle jag prova mitt fina ankarspel tänkte jag för man har ju rutin och har varit med förr. Man "vet" ju att allt kan hända. I detta fallet hände ingenting. Spelet var dött.

Felsökning till havs inleddes och då fann jag att den ena kabelinfästningen på den för ankarspelet speciella strömbrytaren var av. Metalltungan har gått tvärs av.

Vad ger ni för det? Ingenting kan ha legat emot eller stött emot. Kablarna är inte snålt tilltagna så att de varit monterade i spänn på ngt sätt.

Nu ligger jag åter i Karlshamn där Östersjöfestivalen inleds idag. Den brukar jag gilla men efter en vecka på stillsamma platser känns den inte helt nödvändig just nu. Har jag tur kan jag ta mig någonstans i mogon innan det dåliga vädret kommer och som de hävdat ska ligga här i några dagar.

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum