Gotlandsbektraktelse nr 1 - Iphone 4?

av Tomas E @, måndag, juli 26, 2010, 18:47 (5045 dagar sedan)

Är den bara snygg, eller går det numera att ringa med den också?

Hade redan före sommarsemestern kommit till insikt om att nu går det inte att skjuta upp längre: jag måste köpa en telefon som jag kan kolla mejl med eller så blir det till att gå i pension. Om förutsättningarna voro de rätta, vilket de alltså inte är, skulle jag iofs inte ha något emot det senare alternativet, men eftersom de är som de är - d v s förutsättningarna - krävs här en s k investering i den s k framtiden. - För att hänga med helt enkelt och slippa ha semester under semestern. Eftersom de vanligaste produkterna från de vanligaste produktuvecklarna har en väldigt begränsad framtid kanske det inte spelar så stor roll vad man slänger sina stålar efter, eftersom det av nämnda anledning ju snart ändå blir dags att köpa något nytt igen. Men det som alla tycker verkar vara ballast, en Iphone 4, går ju inte att ringa med - stod det i tidningarna innan jag påbörjade min ostörda semester - och kostar 8.000 plus moms enligt en kompis i går. Och samma kompis sa stolt att han har en HTC som kan det som Iphonen kan, plus att den går att ringa med - mitt tillägg, jag är lite petig, och att den kostar hälften så mycket som Iphonen. Jag fick t o m hålla HTC:n i handen och den såg t o m ut som en Iphone, kanske lite nättare och lite lättare och den hade en massa glas på uppsidan och tryckskärm, precis som det ska vara och som jag tycker verkar väldigt smart om man nu ska börja mejla med telefonen och inte bara ringa med den. Min fru har nämligen en Nokia med ett traditionellt tangentbord med bokstäver och siffror som man trycker på fysiskt istället för tryckkänsligtdigitalt och då växer helt plötsligt mina fingertopppar och blir tie gånger stå stora som vanligt och jag måste ta fram en penna för att kunna trycka på en enda bokstav eller siffra åt gången, vilket är rätt praktiskt att kunna göra istället för typ tio åt gången. I det senare fallet blir nämligen utfallet allt som oftast alltför slumpartat. Det kan vara praktiskt att skicka iväg det man vill till den man vill istället för något annat till någon annan eller ingen.

Alltså:

Vilket telefon ska jag köpa: HTC (modellnr?), Iphone 4 (tror inte det va', för 8.000 plus moms), något annat?

Jag behöver kunna ringa, essemessa, mejla, surfa. Det ska vara lätt att synka telefonmejlen med servern och datorn på kontoret.

Jag kommer inte att använda telefonen till att lyssna på musik, titta på teve, automatiskt ladda upp bilder på FB m m annat trams.

P.S. Man hinner fundera över mycket i värmen på Gotland. Det kommer därför fler Gotlandsbetraktelser vad det lider.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum