Avatar

Stormfock

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., måndag, oktober 05, 2009, 08:44 (5307 dagar sedan)

Efter denna första säsong så inser jag att jag skulle behöva en liten dacronfock att använda när det blåser för mycket för maxfocken i kolfiber som jag vill undvika att reva om jag kan.

Trots att det uppenbarligen luktar pengar vid horsionten så tycker även segelmakaren att jag ska försäka hitta något begagnat, många kappseglingsklasser tillåter ju bara dacron och dessa seglare byter segel som vi andra byter underkläder nästan. Det är ju inget stort segel, så det behöver knappast vara av något speciellt hårdvindsutförande och ska ju dessutom i idealfallet helst aldrig användas.

Men förra helgen hade den varit bra att ha, huamej vad det pep i!

Idealet vore en fock med förlik 7,50, underlik 3,50 och akterlik 7,15, men jag anar att många fockar är smalare/högre än så. Det finns två meters marginal på höjden, så man får väl göra det bästa möjliga av situationen. År det någon av er som har någon uppfattning om vilka båtar som skulle kunna komma ifråga?

Och ja, jag vet att det finns handlare som specialiserat sig på begagnade segel, men deras tyngdpunkt verkar ligga på större segel (och de är förvånansvärt dyra). Jag får en känsla av att om det t ex vore så att en viss båttyps fock skulle kunna duga så skulle man kunna söka via deras fora.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum