Avatar

Inte silikon Seawolf

av Seawolf @, onsdag, november 18, 2009, 17:15 (5275 dagar sedan) @ cptn G

Silikonfett används ofta i kemiska labb för att både täta och få glid på koniska glasproppar i glaskärl och liknande glaslaboratoriekärl. Detta för att det inte reagerar med just något och löses inte upp av det mesta inklusive vatten och stelnar aldrig. Den är helt klar i konsistensen och missfärgar inte omgivningen. Den enklast åtkomliga varianten är t.ex. IKEA:s lådfett, små vita tuber.

Detta sagt för att inte förväxla det med silikonbaserade härdande tätningsmassor av olika slag. Av cptn:s kommentar om stelning osv. att döma verkar detta klarläggande behövligt.

Jag har under 30 år använt sådant silikonfett för att smörja foldingpropellerbladslager, toalettpumpar, motorns impellerpumphjul och annat undervattensgrunk med utan någon annan effekt än att det funkar och sitter kvar hela säsongen. Någon påverkan på normala gummikvaliter har jag inte noterat, utom att de slits mycket mindre av behandlingen.

Jag skulle definitivt inte välja grafitgegga i loggenomföringen, om inte annat så för att slippa svart klet i och runt den.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum