Avatar

Sven Barry tycker att kärnkraft är den enda....

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, onsdag, november 25, 2009, 09:47 (5267 dagar sedan) @ Gunnar S

Om man identifierar det man kallar växthuseffekten som ett stort eller kanske det största hotet mot vår livsmiljö, och mycket talar för att det verkligen är ett reellt hot, bör man på ett så kostnadseffektivt och "klimatneutralt" sätt som möjligt se till att producera el.

Att då satsa pengar på det mycket dyra alternativet vindkraft, är i min bok oklokt och på gränsen till dumt. Riktigt illa är det när man talar om de havsbaserade vindkraftsparkerna. Kommer jag ihåg rätt är varje kWh el som produceras i en sådan vattenpark 40 á 50 öre dyrare än motsvarande landbaserade vindsnurrepark. Vid ca 10% ränta är vindkraftsel olönsamt.

Man bör också betänka att ett genomsnittligt vindkraftverk på idag vanliga 2MW producerar ungefär 5000 MWh på årsbasis. Den hugade kan själv räkna ut hur många sådana kraftverk som behövs för att "ersätta" exempelvis en reaktor i Forsmark.

I min bok är det oerhört störande att ett energibolag som exempelvis Vattenfall, som i sin verksamhet släpper ut MER ÄN HELA SVERIGES SAMLADE UTSLÄPP AV VÄXTHUSGASER också ska få förstöra havsmiljön. Och detta i "miljöns" namn.

Man tar sig för pannan!

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum