För 70 år sedan idag

av cptn G, måndag, november 30, 2009, 15:22 (5273 dagar sedan) @ S-B A-son

Rärr Sv-B. Historielöst i det blundande Sverige. Inte i broderlandet. Hjältarna voro många och alla äro döda.

Det historielösa Sveriga har resulterat i att vi inte har något försvar längre.

Uppvuxen som jag är bland taggtråd, atomsäkra baser och med ett pansarskjutfält att ha sommarlov på, så ser jag idag hur den ryska björnen vaknar ur idet. Hur svenska soldater ska dödas i Afghanistan, troligen. Och vi står nakna. Längs kusterna har vi inga kanoner kvar e dyl. Man förevisar statens hemliga rum i TV. Minanläggningar, bergrum med stridscentraler mm exponeras allmänt. Ryssarna skrattar nog på sig inför vår otroliga naivitet. Gamla kanor skjuter förbannat bra dom med.

De senaste av våra överbefälhavare och försvarsministrar kommer av framtiden att dömas som förrädare. Historien kommer att ge mig rätt. Dom har nog inte läst Nobelpristagaren i litteratur Sir Winston Churchills verk Andra Världskriget i sex band om 5-700 sidor var cirka. Otroligt bra skrivet. Låna och läs, finns på svenska. Alla krigskartor, all korrespondens etc mellan Stalin, Rosevelt och Sir W. Ett fantastiskt verk.

Alltså:
Ta hem våra soldatpojkar till Sverige. Upprätta vårt försvar med många fler JAS på baser av bl a landsvägar som förr, med snabbrörliga små enheter med de vapen som Saabföretag och Bofors utvecklar, med fler ubåtar med Stirlingdrift. Med Hägglunds bandfordon, med allt det vi kan bygga för att starkt visa vår frihet.

Sekundärt ger det jobb och exportmöjligheter, vilket ska begränsas och det är svårt har det visat sig. Glöm inte mordet på krigsmaterialinspektörn i Sthlms T-bana. Eller mutanklagelserna kring JAS.

Krig och försvar, spioneri mm, är en smutsig sida av mänskligheten.

cptn G
-pricksäker


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum