Den tjugonde civilisationen

av cptn G, torsdag, december 17, 2009, 11:39 (5262 dagar sedan) @ Pinja

Precis. Då visste vi mindre. 19 civilisationer vet vi om som har gått under. Vår, den 20e, rasar f n ihop och vettlösa springer makthavarna om varandra för att försöka rädda sitt eget skinn.

Motorvägar och bilar behöver du inte bekymra dig om. Det blir bara en kort period i jordens historia. Först kommer stora delar av vägar och samhällen svämmas över och stora folkvandringar ställer till det med svält, krig med atombomber (tvivlar du?) och sjukdomar.

Den som har en bra ark och en bit mark kanske har bättre möjligheter än de flesta. S k primitiva stammar klarar sig säkert ute i vildmarken som förr. Storstadsmänniskan är dödsdömd i långa loppet.

Vi lever i ett väldigt ömtåligt samhälle. Minsta krock och trafiken stannar. Lite snö hjälper till. Ett strömavbrott och folk är helt hjälplösa i allmänhet. Tänk om en storm välter ikull, eller en dåre, några av de största kraftledningarna, vad tror du händer?

Se mig inte som en pessimist. Vi lever i en spännade tid med stora "changes" enl presidenten för en gammelmodig federation med jättelik statsskuld och inblandad i flera krig.

"No habitats are for ever"

cptn G
-skitsäker på det


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum