Avatar

Ångesten kommer krypande

av Pinja @, Västerås, torsdag, januari 21, 2010, 15:38 (5212 dagar sedan)

Före nyår gick den ännu att förtränga. Men nu smyger på en dag för dag och växer proportionellt med tilltagande dagslängd. Nej exponentiellt kanske. Bara ca två månader tills jag MÅSTE ta i tu med saken nu, om det ska bli någon båtsäsong. Frågan gäller:

Har motorn i lilla skutan frusit??

Och om så vore. Vad ska jag göra?

Som jag tror att jag nämnt här på Nyplanket saknade jag en slang när jag skulle konservera motorn för torrsättningen. Hann inte fixa ny, tänkte att jag fixar det på land. Väl på land tedde sig så krångligt att börja fixa långa slangar för att varmköra motorn och låta den suga i sig glykol, så jag tänkte: Äh, jag tappar ur alltsammans istället. Emellertid lyckades jag tappa ut endast en ganska liten mängd vatten när jag öppnade sbottenventil. Motorn är en MD5. Jag krafsade förståss i hålet och försökte rensa, men utan något större resultat. Kunde inte komma på vad jag skulle göra just då. Ett par veckor gick, eller var det månader :color: , och så kom vintern.

Vatten är alltså kvar i motorn. Vattnet fryser. Men vad händer egentligen? Vilka skador uppstår? MD5an har frysplugg typ bilmotorer har jag hört. Hjälper den, dvs förhindrar skador på vitala delar? Och om så vore hur återställer jag fryspluggen?

Den allra mest grundläggande frågan är förståss hur jag konstaterar att skada skett, om jag nu skulle lyckas kravla mig upp ur ångestens grepp och göra en besiktning?

Pinja
Bergman är bara förnamnet


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum