Avatar

Ljusne-Håkan och gäddan

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, januari 21, 2010, 22:05 (5212 dagar sedan) @ naffatS

Han heter Christer Johansson och ingick i stafettlaget som tog VM-guld i Lahtis 1978, tillsammans med Tommy Limby, Thomas Magnusson och Sven-Åke Lundbäck. Numera driver han Älgens Hus, en älgfarm i Bjurholm, några mil inåt landet från Umeå. http://www.algenshus.se/

Staffan

Exakt, så var det. Att min pimpelgubbe spelades in ända uppe i Bjurholm beroddee på att älgfarmen fanns där. Jag hade inte den blekaste aning om hur komplicerad och stort det är med en sån där reklamfilmsinspelning. En snubbe hade som huvuduppgift att hålla filmen varm i små tält, de värmdes med metatablettsvärmare har jag för mig. Kameran hyrdes in, den kostade flera miljoner, hade samma filmformat som stora spelfilmer. Dessutom var det samtidigt en videokamera så de kunde se tagningarna direkt. Jag klev upp kl sex, sminkades och for ut på isen där jag satt i kuling och sa samma sak en miljard ggr tills det började bli mörkt. :-D Jo, vi hade ett matavbrott.
Roligt var att se alla dessa nollåttor stå och ruska på sina Comviqmobiler ute på isen i ödemarken. Ingen av dem kunde fatta att det inte gick att ringa med comviq där.
Jag tycker inte filmen var speciellt bra alls. Jag hade själv lätt gjort mkt roligare manus, och spelat in på Preem i Ljusne. Att filmen var reklam för villaolja förstod nästan ingen. Undrar hur mycket Preem betalade för filmerna? Reklammakarna är samma folk som gör tv-program, Sen kväll med Luuk, gjorde de då.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum