Tilläggsisolering

av cptn G, söndag, februari 07, 2010, 19:26 (5199 dagar sedan) @ destiny

Fogskum expanderar mycket och fyller upp. Det härdar med vatten, så utrymmet ska fuktas lite med blomspruta före insprutning av skummet. Spruta inte för mycket skum, bara ca 1/3 av utrymmet, de närmaste minuterna expanderar skummet mer än du tror. Gör inte hålet för skumslangen större än slangen. Var beredd med silvertejp att stänga hålet bums du drar ut slangen. Ändå kan skumtrycket trycka ut tejpen.

Men skiten är hemskt kladdigt och giftigt i ohärdad skick. Täck med tidningar o tejp. Skydda din hud med kemhandskar och andningsfilter för kemikalier. Jag varnar dig uttryckligen att komma i hud och andningskontakt med ohärdat skum. Ha alla luckor öppna i båten när du skummar. Inga barn i närheten. Tänk igenom arbetsmomenten och ha alla grejor, trasor, hushållspapper, tejp och vad du behöver inom räckhåll.

Läs bruksanvisningen. T ex ska burken hållas upp å ner. Används inte hela burken, kan du inte sputa en andra gång en annan dag. Återvinningscentral för kem gäller för burken OCH spillskum, kladdpapper mm kontaminerat.. OK med dig?

Spiller du skum måste det bort genast. Härdat skum sitter som själva :twist:

Kolla hur jag skummat glespanel bakom gipset i väggarna hemma, nu när jag isolerar invändigt. Hålen är 12 mm och det som expanderat ut har runnit efter väggen. Gör inget eftersom det blir en ny innervägg i detta fall. Stelnad skum skärs bort med Moran.

Ursäkta nu kom bilden på sne...

kolla sajten byggmax.se och en pdf om fogskum.

Och jag har skummat runt boxen i båten för några år sedan och det blev bra och kladdigt var det när det gjordes.

Nu har jag mässat mycket nog :-D

cptn G
-säker i väggen
[image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum