Avatar

Nytt idiotiskt båtskattspåfund

av Seawolf @, tisdag, mars 16, 2010, 21:22 (5175 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Du har inte förstått detta!
Eftersom förslaget från 1983 blev för dyrt för att inte tekniken var framme så håller det nu på att dammas av i form av en skitskatt. Det ligger i tiden att utnyttja miljöskäl som orsak till höjda skatter. Och nu finns den teknik som saknades då.

I sin nya skatteversion kommer alla båtar både med och utan septiktank att förses med en pumpräknare som räknar antalet pumpslag som görs. Detta kopplas sen till en GSM/GPS-modul som registrerar antalet pumpslag och positionen där pumpslaget görs. Sen kommer differentierade taxor att styra skitpumpningen till friare vatten.

Det finns även tankar på att göra skitskatten progressiv, dvs det är billigare för måttligt antal pumpslag under en säsong, och dyrare om det blir många. Genom att denna summering dessutom görs per båt säkerställer man även att de stora lyxbåtarna med massor av toaletter får skatta extra mycket.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum