Avatar

Skillnad

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, mars 18, 2010, 00:08 (5173 dagar sedan) @ cptn G

Efter att ha satt sig in i bägge båtarna skulle man troligen se den dyrare som billig, och den billigare som dyr!
Inredningen i den billigare drar ned rejält. Tvåcyl motor är inte bra på en så tung båt. Den billigare ser ut att vara av den första modellen utan fönster på toa och masten längre bak och av spinkigare dimension. Enligt mina papper ändrade man segelplanet för att få bättre balans i båten, den första varianten var väl inte bra då.
När jag köpte min Vagabond var det en annan Vagabond till salu mkt billigare, med halvfärdig hembyggd inredning i ek. Jag övervägde aldrig att köpa den. Tittade även på en Allegro 33 som var rejält skabbig och ofärdig invändigt till ett mkt lågt pris, helt ointressant. Nicket Martin G´s Allegro 33 hade jag köpt omedelbart om jag fått.

För övrigt så finns det ju knappt några riktiga långkölade båtar längre, inga nya tillverkas, plasten är för dyr, fastän efterfrågan på Allegro och Vagabond kommer alltid att finnas. Så det gör att det går att sälja en fin Vagabond eller Allegro till ganska höga priser. Det finns ju inga nya lågpris-alternativ som det gör med fenkölade båtar.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum