Avatar

Hydrokopter och musik

av Seglaren, söndag, mars 21, 2010, 20:52 (5153 dagar sedan)

I går kväll var jag och lyssnade på Chapter 2, Nils Landgren och Johan Norberg, det var musik för öronen. Idag fick jag nöjet att följa med på premiärtur i farsans och hans lekkamrats (isjaktskompis) hydrokopter som efter helrenovering nu åter är i bruk. Det var också musik för öronen, men nästa gång ska vi se till att ha hörselskydd för fy tusan vad det låter när man åker i den. På håll är det inte alls så farligt. Kul liten farkost, en svensk klassiker. De som sett filmen Bear Island känner säkert igen typen.

Gemensamt för gårdagskvällen och dagens åktur var att jag med iPhonen och Bambuser (gratistjänst) kunde sända live på internet. Rätt kul faktiskt och nu finns filmerna så klart kvar på nätet, som jutub ungefär. Kvaliten är begränsad dels beroende på kameran i telefon men också att filmerna komprimeras en del när de laddas upp.

Tekniken är kul och väldigt användarvänlig och nästa års ruskträff och rundabordsamtal kräver jag ska direktsändas på nätet. Det är bara att tejpa fast en telefon i pannan på nån av krafsarna så kan alla vi som inte törs komma ändå få vara med på ett hörn - om det finns nåt sånt vid det runda bordet?

Om nån vill kika på lite hydrokopter. http://bambuser.com/channel/seglaren
Konserten igår, ja mikrofon på telefon blir ju lite felvänd när man filmar och det är ju aldrig bra att sitta 50 m från scen,,, men det var ett kul prov och brorsan kunde från sin dator hemma se live vad jag såg och hörde, och han kunde dessutom skicka textmeddelanden till min skärm som jag ser i realtid medans jag filmar.

På en ruskträff kan man ju tänka sig att plankisterna (UPArna) hemmifrån datorerna på så vis också kan skicka vassa frågor till den iPhoneförsedda krafsaren som på så vis kan framföra allas vassa frågor till utställare mfl på mässan. Det ni, tänk vilka resurser man kan samla på det viset.

Men lika kul kan det ju va att få hänga med en kväll i sittbrunn i sommar, eller en torr eller våt hård kryss, helt beronde på vilken båt man sänder från.... Vem blir först att direktsända live-tv från båten i sommar?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum