Avatar

dumladdning...

av Seawolf @, tisdag, mars 23, 2010, 22:14 (5151 dagar sedan) @ Anders J

Jag har av ren nyfikenhet provat på några olika uttjänta batterier av typ öppna, påfyllningsbara, och där spänningen legat på nära 0 Volt i veckor, men där sulfateringen ännu inte gjort någon uppenbar deformation av sånt man lätt kan studera.
Genom att låta den primitivaste formen av "Garageladdare" med likriktad men knappt ens glättad likspänning ladda på i flera veckor med succesiv påfyllning av destillerat vatten, kan man få in laddning och få tillbaka syradensiteten. Mätt laddspänning hamnar då ofta uppåt 16 volt efter ett tag. Lite enkla prov har visat att man kan få tillbaka en hel del av kapaciteten också.
Vad jag inte mätt men vad jag misstänker stör bilden är att jag behöver kontrollera inre motståndet också genom en stor belastning innan det går att dra nån bra slutsats.

Nackdelen är att man verkligen får jobba länge för att få till det! Minst tre veckor. Med massor av påfyllningar av vatten..... en hjälp är att vi nu har en avfuktare i tvätt/torkrummet som producerar vattnet som går åt :-)

Med andra ord är det inget man kan ersätta med en aldrig så listig apparat, snarare en så dum apparat som möjligt.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum