Avatar

Ett exempel på desinformation

av Håkan, Göteborg, onsdag, augusti 16, 2017, 19:15 (2438 dagar sedan)

Råkade se det här, via en etablerad tidning, så det borde ju bestå av journalistiskt granskad information satt i tryck, eller i den digitaliserade versionen, med de behövliga kommentarerna.

http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/h%C3%A4r-%C3%A4r-storbritanniens-nya-flaggskepp-1...

Det enda jag tror på är att fartyget tills nu har tagit åtta år att bygga och att fartyget ännu är flera år från att kunna börja användas, och att det hittills har kostat brittiska skattebetalare motsvarigheten till sådär 31 milliarder SEK.

Det jag inte tror på är de vanliga bombastiska påståendena:

"Theresa May, Storbritanniens premiärminister, har sagt att HMS Queen Elisabeth är ett praktexempel på brittiskt skeppsbygge och brittisk design. Hon talade till besättningen på hangarfartyget:

– Storbritannien har verkligen de bästa sjömännen, marinsoldaterna och officerarna i världen. Och jag tycker att ni förtjänar den bästa utrustningen, vilket vi nu har i och med HMS Queen Elisabeth."

De sämsta sjömännen sedan årtionden är de brittiska vilket bland andra Stena Line fått erfara vid ombyte av fartyg mellan delar av företagsgruppen, och det är nu flera årtionden sedan något fartyg annat än militärt byggts på engelskt varv.

Det finns mycket mer att fundera över runt detta anakronistiska monsterbygge och jag hoppas andra också gör det och skriver något medan jag samlar ihop fler tankar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum