Avatar

AKB

av Håkan, Göteborg, fredag, augusti 25, 2017, 20:18 (2432 dagar sedan) @ Pinja

Nu har ju stackars AKB gett upp, all heder till henne som ställde upp efter Reinfeldts och Borgs fega sorti. Som jag ser det är det Björklund som har den bästa analysen av den uppkomna situationen, bäva månde Sven-B(jörklundpiskare). Jan säger bl.a:

- Moderaternas utmaning är inte en personfråga. Kritikerna gör det för lätt för sig.
- Det är beskeden man gett angående SD som är deras problem
- De måste reda ut om de vill prioritera samarbete med SD, eller Alliansen?

Jag delar fullt ut hans analys, men valet alternativen emellan tål verkligen att tänkas på. Även om jag inte vill ge SD säte och stämma i rikets styrelse, redan den utskämda talmannen är ju för mycket, så är det ändå ett faktum att utan SDs stöd i riksdagen så vinner socialismen. Och den är lika destruktiv som den alltid har varit. Pest eller Kolera?

Pinja

Min syn på detta, Pinja, bygger på att vi sedan många år har en parlamentarisk situation där SD har makt att påverka och ibland avgöra vilka beslut som kan fattas men utan att därefter behöva vara med och ta ansvar för dem.

Haveriet i vårt politiska system orsakas bland annat av att ett snabbt ökande antal väljare vill ge SD säte och stämma sedan tre valperioder, men att övriga partier inte har respekterat detta och inte agerat konstruktivt.

Har väljarna satt fan i båten får man ro honom i land, så att säga.

Hur kan övriga partier i så många år ha trott att problemet SD, för ett problem är det med ett så snabbt växande parti med den bakgrunden och persongalleri och karaktären som ett missnöjesparti, skulle försvinna av sig självt - samtidigt som samhället sedan årtionden är på väg utför på ett sätt som får allt fler väljare att se SD som seriösa.

Vi har svåra tider framför oss.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum