Avatar

Lena för er utan DN

av Håkan, Göteborg, onsdag, september 06, 2017, 20:05 (2416 dagar sedan) @ Pinja

Först när jag läste Lenas principiella resonemang, var jag böjd att hålla med, på ett ungefär i alla fall. Men så kom jag att tänka på en artikel jag läste nyligen, inkopierad nedan. Ingen regel är utan undantag, och i fallet nazister är undantaget solklart. Nej, de ska inte ha tillträde någonstans.

Pinja

Känslomässigt förstår jag dig, Pinja, och jag avskyr nazismen som "lära" och dess utövare och anhängare då och nu och i all framtid.

För att inte få Seawolf på mig (se hans kommentar till mig i denna tråd) påpekar jag att jag avskyr kommunism och socialism och dess utövare och anhängare på samma sätt, och detsamma gäller för ultraortodoxa och för den amerikanska kristna högern och för islamister - och för att inte få Sven-Barry på mig för det senare måste jag påpeka att det inte syftar på muslimer varken i de olika grupper som finns inom islam eller på någon individ bland dem, endast på de som använder det religiösa som verktyg för egna syften.

Om man försöker tillämpa förbud för vissa föreningar att visa sig offentligt, beroende på att man ser dem som nazistiska, ger man sig in i antidemokratiska områden hur väl man än argumenterar - så länge föreningarna och dess medlemmar inte begått brott av hets mot folkgrupp karaktär.

Det finns en orsak att vi har lagar som skiljer på aktivt agerande och "bara" att ha motbjudande åsikter och värderingar.
Detta klarar sig kommunister och socialister på, liksom en stor mängd företrädare inom religiösa kretsar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum