Avatar

Lena för er utan DN

av Seawolf @, onsdag, september 06, 2017, 23:28 (2417 dagar sedan) @ Håkan

Först när jag läste Lenas principiella resonemang, var jag böjd att hålla med, på ett ungefär i alla fall. Men så kom jag att tänka på en artikel jag läste nyligen, inkopierad nedan. Ingen regel är utan undantag, och i fallet nazister är undantaget solklart. Nej, de ska inte ha tillträde någonstans.

Pinja


Känslomässigt förstår jag dig, Pinja, och jag avskyr nazismen som "lära" och dess utövare och anhängare då och nu och i all framtid.

För att inte få Seawolf på mig (se hans kommentar till mig i denna tråd) påpekar jag att jag avskyr kommunism och socialism och dess utövare och anhängare på samma sätt, och detsamma gäller för ultraortodoxa och för den amerikanska kristna högern och för islamister - och för att inte få Sven-Barry på mig för det senare måste jag påpeka att det inte syftar på muslimer varken i de olika grupper som finns inom islam eller på någon individ bland dem, endast på de som använder det religiösa som verktyg för egna syften.

Om man försöker tillämpa förbud för vissa föreningar att visa sig offentligt, beroende på att man ser dem som nazistiska, ger man sig in i antidemokratiska områden hur väl man än argumenterar - så länge föreningarna och dess medlemmar inte begått brott av hets mot folkgrupp karaktär.

Det finns en orsak att vi har lagar som skiljer på aktivt agerande och "bara" att ha motbjudande åsikter och värderingar.
Detta klarar sig kommunister och socialister på, liksom en stor mängd företrädare inom religiösa kretsar.

Håkan

Du är logiskt och analytiskt inkonsekvent, Håkan.
Du avskyr med all rätt Nazismen som "lära", gissningsvis för att den är rasistisk och totalitär mm. och vill sätta sig och sina tillhöriga över andra grupper. Vad jag inte vet däremot är om nazismen är tillnärmelsevis lika tydlig som Islam i att explicit uttrycka att lögn, våld, utpressning, dödande mm våldshandlingar samt utrotande av icke-muslimer och t.o.m dödande av avfällingar ges formen av rena påbud.
Trots detta uttrycker du inte avsky för Islam som "lära". I världen idag och i synnerhet inte inom EU någon som helst jämförelse av antalen aktiva nazister och antalet aktiva som håller sig till Islam. Vad gäller andelen av de senare som är en potentiell risk mot det demokratiska samhället kan man bilda sig en undersökningsmässigt belagd uppfattning genom att skumma igenom dessa opinionsundersökningar. Det är många, men de flesta förefaller vara såpass välgrundade att inte kan dömas ut som "fake news":

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum