Avatar

s sitter kvar.

av Håkan, Göteborg, måndag, september 25, 2017, 07:21 (2405 dagar sedan) @ Pinja

Jag kan intte svara på Alice fråga, men jag tror att nuvarande parlamentariska situation kommer att bestå över valet. Trots att nuvarande gynnsamma ekonomiska läge i mångt och mycket är Alliansens förtjänst, tror jag inte den återkommer. Alliansens tvåt valsegrar byggde i mångt och mycket på två motsvarande självmål av s. Först av Göran Persson (jobben kommer att komma, oroa er inte), sedan av Mona Sahlin (utlovad repris på fastighetsskatten på begäran av v). Nu har man den cyniska och kallhamrade Magdalena i vid köttgrytan. Hon öser på med valfläsk, och vet precis vad hon ska och inte ska säga. (för att sedan strunta blankt i vad hon sagt, bara någon månad efter valet, läs bensinskatten, och mycket mer).Av historiska erfarenheter vet vi att detta till stor del går hem i väljarkåren. Åtminstone på marginalen, och det är ju tyvärr den som räknas.

Pinja

Magdalena sade sig komma till tomma lador för tre år sedan, Pinja, och nu är de fulla och hon har åttio milliarder över som inte får plats i dem...bara för att nämna en aspekt av det politiska skådespelet numera.

Tror också nästa mandatperiod blir som den här, fast med ett ännu svårare parlamentariskt pussel för att hålla Sveriges näst största parti och därmed dess väljare utanför - med undantag för röstningarna i riksdagen förstås då de får vara med...

Möjligheten att det blir en blocköverskridande regering med S-sidan och en eller två från den redan i dag spruckna alliansen finns, men om detta ens anas i förväg tror jag L åker ur riksdagen.

Hade gärna haft en lite mindre spännande framtid för vårt arma land.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum