Avatar

Det händer saker...

av Seawolf @, tisdag, oktober 03, 2017, 08:34 (2391 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av Seawolf, tisdag, oktober 03, 2017, 10:23

...i Göteborg i dag och jag blir allt mer säker på att vi är på ett sluttande plan i Sverige och i Europa.

Har sett via FB och egna kontakter på FB klipp från demonstrationerna, som de demonstrerande något idealiserande benämner det de gör, och det klipp från annat media jag just sett och länkar till här beskriver verkligheten ganska väl.

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/nazister-marscherar-tillbaka/ar-AAsDr3b?li=AAb...

Det här kommer att kosta Sverige förlorad trovärdighet och inflytande i världen framöver, vad detta kostat inrikes i form av resurser från polis och övriga samhällsfunktioner som behövts till bättre ändamål går knappt att beräkna.

Men att detta kan ske beror på vår demokrati och den grundlagsgaranterade rätten till åsiktsfrihet och yttrandefrihet och demonstrationsfrihet och tryckfrihet.

Det kostar på att vara demokrat numera.

Håkan


Jag har försökt få klarhet i vilka de av polisen gripna personerna är. Samtliga reportage från samtliga journalister undviker denna fråga, samtidigt som man indirekt uttrycker sig så att lyssnare skall bringas uppfattningen att det rör sig om nazister. Den skadade polismannens gärningspersons tillhörighet omnämnes inte.
Detta visar nog mera av verkligheten än vad samtliga svenska mainstreammedia gör.
https://nyheteridag.se/har-gar-motdemonstranterna-till-attack-mot-polisen-stenkastning-...
Utan att på minsta sätt sympatisera med NMR-stollarna, så gör media med sin selektiva och vridna rapportering sig själva en stor otjänst.
Åtminstone jag blir förbannad av journalister som förvanskar verkligheten. De skall rapportera vad som hände så korrekt de kan. Inte tvärtom.


För att riskera visst ifrågasättande från den goda sidan, Seawolf, så är mitt intryck av flera videoklipp och dagens tidningsartiklar i GP att nazisterna inte brukade våld utan bara aggressivt och provocerande beteende, men att det var ett litet antal bland motdemonstranterna som använde olika sorters smällare och också uppbrutna gatstenar, detta dock under ganska kort tid och med högljudda protester gentemot dessa från andra motdemonstranter.

Det som nämns i din länkade artikel, att nazisterna utsatts för stenkastning redan innan de stoppades av polisen och att detta var en orsak till att de försökte bryta sig fram i riktning mot Svenska Mässan, återges inte i GP.
Det som beskrivs där är att de försökte formera sig för att gemensamt gå till den angivna platsen där de skulle samlas för själva demonstrationen, men att detta stoppades av polisen då det i praktiken skulle ha blivit ett demonstrationståg redan då.
Denna version verkar för mig trovärdig och stämmer med hur NMR kan förväntas agera, enligt tidigare tidningsartiklar hade de ju varslat om att de kunde komma att bryta mot restriktionerna runt deras demonstration.

Håkan

Endast en person häktad av alla som anhölls.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/en-motdemonstrant-begars-haktad-efter-demonstrationen-...
Sett i skenet av hur motdemonstranterna agerade enligt de filmer som visas här:
https://nyheteridag.se/har-gar-motdemonstranterna-till-attack-mot-polisen-stenkastning-... och här:
https://www.youtube.com/watch?v=BAJy9MKUzDE&feature=youtu.be
så är det för mig omöjligt att inte dra slutsatsen att polisens val av vilka de anhöll, och vad media rapporterat är tämligen avlägset från händelseneutralt.
Jag försvarar absolut inte nazistidioter, men den förhärskande vanan hos både polisens ledningsskikt och media att inte neutralt spegla, agera och rapportera efter verkligheten är i sanning oerhört skrämmande, och får Sverige att alltmer likna en totalitär stat.

För att själv slippa författa mera detaljerade farhågor länkar jag till en sådan framställning:
https://samnytt.se/det-verkligt-skrammande-med-nazistdemonstrationer/

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum