Avatar

Det händer saker...

av Håkan, Göteborg, tisdag, oktober 03, 2017, 21:21 (2396 dagar sedan) @ Seawolf

Endast en person häktad av alla som anhölls.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/en-motdemonstrant-begars-haktad-efter-demonstrationen-...
Sett i skenet av hur motdemonstranterna agerade enligt de filmer som visas här:
https://nyheteridag.se/har-gar-motdemonstranterna-till-attack-mot-polisen-stenkastning-... och här:
https://www.youtube.com/watch?v=BAJy9MKUzDE&feature=youtu.be
så är det för mig omöjligt att inte dra slutsatsen att polisens val av vilka de anhöll, och vad media rapporterat är tämligen avlägset från händelseneutralt.
Jag försvarar absolut inte nazistidioter, men den förhärskande vanan hos både polisens ledningsskikt och media att inte neutralt spegla, agera och rapportera efter verkligheten är i sanning oerhört skrämmande, och får Sverige att alltmer likna en totalitär stat.

För att själv slippa författa mera detaljerade farhågor länkar jag till en sådan framställning:
https://samnytt.se/det-verkligt-skrammande-med-nazistdemonstrationer/

Har liknande tankar som du, Seawolf, vilket vi ju vet sedan många år och i olika sammanhang även om det inte alltid är helt lika hur vi uttrycker oss, men så är det ju.

Tror dock att polisen inte valde medvetet att anhålla åt höger, det var mest en effekt av att de skulle hålla högergruppen under kontroll med en inringningsmanöver efter att nazisterna försökt bryta sig ut från de restriktioner demonstrationstillståndet (ett märkligt begrepp när man tänker efter) innehöll.

Att i det läget snabbt omfördela större delen av den stridsklädda personalen och övervaknings- och dokumentationsresurserna till de stora områden där motdemonstranter blandades med alla som bara ville vara där skulle ha varit svårt eller omöjligt, och om syftet hade varit att få fast våldsverkare från motdemonstranternas sida hoppas jag att det lyckas ändå genom den övervakning som funnits med många olika tekniska system.

En häktad är ju bättre än ingen, och den häktade är från de motdemonstrerandes sida, och att den sidan har en lika våldsbejakande falang som högersidan och som visar sig endast för att utöva våld är väl känt.

Utan dessa och med endast vanliga hyggliga samhällsmedborgare ute på gatorna hade ingen speciell polisinsats behövts, faktiskt.

Något att tänka på.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum