Avatar

Upp till kamp...

av Seawolf @, söndag, oktober 08, 2017, 20:40 (2385 dagar sedan) @ morpheus

Helt krasst betyder väl klassindelningen att man försöker stävja de i de lägre klasserna att kunna ta sig uppåt i livet. Kan man hålla nere krafterna så finns det mer utrymme för en själv att få ta större del av kakan. Det är lättare att styra de kuvna om de inte har pengar, då får de heller ingen makt. Enkelt förklarat på det gamla sättet med brukspatroner och adel mot borgare och bönder. Vi lever i stort sett på samma villkor idag, är man fattig så får man inget att säga till om.

I dagens Sverige så vill de rödgröna återvinna sin majoritet som de förlorat. Den forna arbetarklassen har dels blivit för få då rutinjobben försvann utomlands, och dels då många av de kvarvarande industri-LO-anslutna fick medelklassliv. Deras lösningsförsök är att importera så många med dålig utbildning och med så taskig levnadsvillkor att de kan återfå sitt proletariat och sin majoritet. Men det är ingen hellyckad strategi, för nämnda medelklass-LO flyr dem i motsvarande grad. De klassiska rödgröna väljarna uppfattar solidaritet som att "ta andras pengar och ge till mig" medan den nuvarande rödgröna solidariska strategin får dem att ogilla att "ta mina pengar och ge till andra".

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum