Avatar

Lars Åberg...

av morpheus, söndag, oktober 29, 2017, 09:00 (2343 dagar sedan) @ Håkan

Och vad tycker du att man som en enskild individ kan göra för att vända trenden mot det totala sammanbrottet? Rösta på M är nog inte rätt lösning är jag rädd för. Inget av de etablerade partierna har någon vettig lösning för att vända skutan åt rätt håll. Du har tidigare antytt att det redan är försent. Vad anser du själv borde ske? Att som du bara länka till höger och vänster hela tiden ger inte mycket mer än dina egna grubblerier. Och egentligen så bryr jag mig minimalt om politik, det är för tråkigt och ger mig ingen tillfredsställelse att bara läsa om hur illa ställt det är. Jag kan ändå inget göra åt det.


God morgon, morpheus, och i dag är vi lite extra efter vår tid, en timme...

Håller med om att varken jag eller du som enskilda kan göra något annat via vår rösträtt än att välja vart fjärde år, men jag tror på att det förutom detta finns en kraft i att tala och tala och åter tala om sådant man oroar sig för eller sådant man har hopp om - eller som i detta media upa skriva och skriva.

När människor tar del av andras tankar finns möjligheten att de som inte tidigare tänkt på det sätt man själv gör och beskriver börjar fundera.

Om de då börjar tänka på liknande sätt, efter eget moget övervägande, blir det en slags ringar på vattnet effekt.

Jag tror att den snabba tillväxten hos SD har en hel del med sådana orsaker att göra, folk pratar med varandra om hur de oroas av samhällsutvecklingen, och just som du skriver är det inget av de etablerade partiernas företrädare som uttrycker samma oro och så blir det som det nu har blivit.

Läste just att opinionssiffrorna för M stigit snabbt efter att nye ledaren installerats trots att inget konkret har hänt ännu. Detta tyder på att känslor spelar en minst lika stor roll som verkliga händelser, oron har minskat lite hos många och de hoppas på ett nytt M.

Jag förblir dock lika oroad över nationens framtid, och vår...

Håkan

Äsch, du oroar dig alldeles för mycket om omvärlden. Mänskligheten har levt i tusentals år och överlever både dig och mig utan att vi kan rubba balansen det minsta. De krig som nu finns på världskartan är bara nya spelplaner för vad som oxå har utspelats under tusentals år.
Människan är destruktiv av sin natur och kommer inte att komma till insikt om sin situation under överskådlig tid.

Nä Håkan, lev livet idag imorgon kan det vara försent. Här en annan sketch med nämnda Lasse Åberg som oxå är sevärd.

https://m.youtube.com/watch?v=zW3AHNXL4XQ


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum