Avatar

Lars Åberg...

av morpheus, måndag, oktober 30, 2017, 12:35 (2360 dagar sedan) @ Håkan

Äsch, du oroar dig alldeles för mycket om omvärlden. Mänskligheten har levt i tusentals år och överlever både dig och mig utan att vi kan rubba balansen det minsta. De krig som nu finns på världskartan är bara nya spelplaner för vad som oxå har utspelats under tusentals år.
Människan är destruktiv av sin natur och kommer inte att komma till insikt om sin situation under överskådlig tid.

Nä Håkan, lev livet idag imorgon kan det vara försent. Här en annan sketch med nämnda Lasse Åberg som oxå är sevärd.

https://m.youtube.com/watch?v=zW3AHNXL4XQ


Jag ser ditt inlägg som mest ett uttryck av galghumor, morpheus, och för att ta ett exempel nära dig på pågående sammanbrott läste jag i dag att det är en enorm brist på lastbilsförare och att bristen bara blir värre och att redan åkerier måste tacka nej till uppdrag då de inte har förare nog.

Är det konkurrensen från utländska bilar och dito förare med slavliknande villkor som påverkar löner och arbetsförhållanden också i Sverige så att allt färre vill köra lastbil här, eller vad är det för mekanismer?

Det nämndes i artikeln att endast få ungdomar numera går de yrkeslinjer som ger dem körkort för lastbil, men kan det vara hela förklaringen?

Pågående sammanbrott som sagt, vare sig man bryr sig eller inte.

Håkan

Här ett sent svar på din fråga angående brist på förare i Sverige. Nu har man fått till en ändring vad gäller löner för EU-medborgare så det ska bli lika oavsett var man jobbar. Kan kanske bli något till det bättre då behovet av just förare är enormt expansivt. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utlandska-arbetare-ska-fa-samma-lon-som-inhemska-i-e...


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum