Avatar

Lars Åberg...

av Håkan, Göteborg, måndag, oktober 30, 2017, 19:59 (2369 dagar sedan) @ Seawolf

Ett av de viktigaste argumenten FÖR fri rörlighet mellan EU-länderna var ju (och är fortfarande även om det hela tiden varit tabu att säga det högt) att företag inom EU MÅSTE få ned sin kostnadsnivå via lägre lönekostnader för att kunna behålla produktion här i stället för att de måste flytta det till "långtbortistan". Alternativet är ju en ständigt ökande arbetslöshet med ständigt ökande skattenivåer med ständigt ökande incitament för företag och högbeskattade att flytta ut ur EU.
Situationen blir ju etter värre om man dessutom tillåter massor av mindre kvalificerade människor att invandra men utan att man får erbjuda dem mindre kvalificerade jobb till låga löner (men högre än där de kom ifrån).
Varför är det så himmelskriande svårt att se att detta är absoluta nödvändigheter baserade på ekonomiska grundlagar som INGEN kan kringgå i det långa loppet?

Det du skriver är i stort sett hur jag ser det också, Seawolf, men med en reservation för det där med enkla jobb som inte kan kombineras med vår tids människosyn och samhällsstruktur. Detta är ett debattämne i sig, förstås.

Men en av många tankar jag fick i huvet då jag läste morpheus länk var att de lagstiftande är enkelriktade i sitt tänkande och agerande, på flera sätt om man säger så.

Detta eftersom en svensk arbetare som under ett antal månader är stationerad i Rumänien av det svenska företag där han är anställd inte skulle kunna kräva mer betalt än de rumäner som jobbar med motsvarande typ av arbete i sitt land - om det som de nu försöker få beslut om blir verklighet, för lagen ska ju gälla lika för alla i EU, ju.

"Tänkte inte på det..."

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum