Avatar

Jag tycker att ......

av Håkan, Göteborg, lördag, november 04, 2017, 09:06 (2359 dagar sedan) @ ole

Speciellt sista avsnittet nedan......

[image]

Och.....jag tyckte jag såg att SD backar.

Det som nämns i din inklippta text, ole, är ett både intressant och oroande exempel på det vi kallar utveckling.
Jag läser just nu för andra gången en av de mest intressanta böcker jag läst, "Homo Deus" av Yuval Noah Harari, och där nämns bland väldigt mycket annat detta.
Boken gavs ut 2015 och förutser till exempel i detalj hur Googles algoritmer kan användas för att individuellt påverka hur folk kommer att rösta i nästa val, vilket vi såg året efter i USA och säkert inte sett mer än början av och inte minst inom reklamvärlden.

Din avslutande kommentar är riktig och jag nämnde en orsak till det i ett inlägg i tråden med rubriken Lars Åberg, många människors frustration har just nu vänts till en förhoppning om att M ska ta tag i problemen.

Det kommer de nog att göra i den mån de kan, men den här artikeln är ganska nedslående beträffande den situation landet befinner sig i, och hur folk röstar om ett knappt år är det ännu för tidigt att gissa.

https://ledarsidorna.se/2017/11/14359/

De som inte redan sett dokumentären i SVT med titeln "Tvärvändningen" ombedes vänligt men bestämt att göra det, länk finns i artikeln.

En timmes ögonöppnande svensk migrationshistoria som kanske mest av allt bekräftar att dagens problem med migrationen och alla dess följdeffekter inte är något nytt utan har uppstått vid flera tillfällen sedan generationer av politiker, alltid utan att de kunnat hantera problemen, och att var gång det återigen händer ökar de tidigare problemen och nya kommer till.

Ann Heberlein skriver hur hon blev utfrusen av de etablerade medierna och i dagens ledarartikel på Göteborgs-Posten (endast digital då det är helg) skriver Alice Teodorescu under rubriken "Vad är vi så rädda för i Sverige" också om SVT-dokumentären med bland annat följande text.

[image]


Allt det där med utfrysning och åsiktskorridorvaktmästare har ju märkts i debatten i media sedan många år och även på upa och dess plankföregångare.

Detta blev en ganska lång betraktelse men det är ju en helgdag...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum