Avatar

Glöm aldrig...

av Håkan, Göteborg, söndag, januari 21, 2018, 20:55 (2281 dagar sedan) @ Pinja

Som vanligt väljer vänstern fel sida. Varför är det alltid alltid så?

Pinja

Då vänstern som ideologi och folkrörelse skapades i slutet adertonhundratalet var det i ett samhälle som allt mer blivit omänskligt för allt fler, Pinja, och det är ingen tillfällighet att det var samtidigt som emigrationen från Sverige och än mer från Tyskland och andra europeiska länder.

Samhällen och länder och styrelseformer och teknologi och de sociala strukturerna har utvecklats och förändrats långt bortom vad den epokens människor kunde föreställa sig, men troende vänstermänniskor är kvar i att allt handlar om en klasskamp mellan de som har något och de som inte har något - och att de som har något ska lämna det ifrån sig.

Men de har vidgat begreppen till att omfatta mer än produktionsmedel, numera är det också religionsfrågor och feminism och patriarkala strukturer och individuellt valda könstillhörigheter som det ska kämpas om på barrikaderna, och så det där med miljö förstås.

Det sista kanske det mest märkliga för gamla vänstermänniskor att påstå sig värna, med tanke på hur det ser ut i alla de delar av världen där deras åsiktsfränder fått råda under större delen av förra seklet och i några stora områden än i dag.

Men jag glömmer ju...de var ju inga riktiga socialister...

Håkan
cynisk, cyniskare, cyniskast


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum