Avatar

Inte båtrelaterat men kanske belysande...

av Håkan, Göteborg, söndag, januari 28, 2018, 13:29 (2272 dagar sedan) @ Seawolf

Tills nu har man kunnat köpa billigt från Kina direkt. Men nu försöker Posten och Tullverket att sätta stopp för detta för postordervaror från utom-EU-länder,
Men andra EU-länder har en beloppsgräns för när moms tas ut, så antagligen kringgås det svenska påfundet snart.

Sen kan du återigen köpa LED-lampor billigt.....
[image]

När jag började skriva mitt inlägg, Seawolf och alla, hade jag ingen tanke på att det skulle bli mer än en beskrivning av närmast absurda skillnader i både pris och själva produktens användbarhet - men så började fler tankar och associationer komma och så blev det som det blev, hoppas på både nöje och funderande hos alla läsare.

För att lämna det lite humoristiska i det jag skrev och gå till det där med billiga transporter från just Kina, så läste jag om häromveckan men kan nu inte finna var det var att det har att göra med en internationell överenskommelse för länge sedan att underlätta för u-länder att använda postsystemen i världen, genom att de helt eller nästan helt slapp att betala andra länders postverk för det som skickades från till exempel Kina.

Och att detta än i dag gäller för Kina trots att landet sedan många år lämnat u-landstadiet och i stället är dominerande i tillverkning av nästan allt, både för privatkonsumtion och i företagsvärlden.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum