Avatar

Ingvar död

av Håkan, Göteborg, onsdag, januari 31, 2018, 09:35 (2271 dagar sedan) @ ole

Håller med på ett ungefär om det mesta du skriver, ole, kanske med undantag av det där att han flydde från Sverige - det var snarare en flykt från den tidens skattesystem i Sverige, men utan att bryta mot några lagar för företag eller beskattningar vare sig i Sverige eller i andra länder. Hade han och IKEA gjort det skulle det sedan länge varit känt och fått konsekvenser.

Om man anser det fel att kunna minska sin skatt genom att följa de lagar som finns ska man inte kritisera i det här fallet Kamprad (och nyligen Östling...) utan jobba på att ändra lagarna. Detta som ett tips till Jonas Sjöstedt och alla andra som ogillar att en del människor blir rika.

Beträffande Jonas Sjöstedts mycket försiktiga reprimand till sitt ungdomsförbund säger den inte att de har fel, bara att de skulle väntat lite.
Vore då intressant att veta hur Jonas Sjöstedt (och ungdomsförbundet) har uttryckt sig i tal och skrift om Ingvar Kamprad som person och IKEA som företag under tidigare år.

Jag ska försöka googla på det men du ole är ju sedan många år känd som en god arkivforskare här på upa så du kanske snabbare kan få fram något?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum