En liten mediekoll

av Tomas E @, onsdag, januari 31, 2018, 21:55 (2247 dagar sedan) @ Håkan

Jag läser mycket på olika media och inte bara, vilket kanske en del på vänsterkanten tror, sådant på högerkanten. Till exempel ETC publicerar ibland tänkvärda artiklar och det finns fler ställen.

En av de opinionsbildare jag sedan ett par år gillat att kolla på är Marcus Oscarsson, då han i början av "min" tid var olik andra mer konventionella förstågsigpåare.
Hans site är nu den största när man räknar antalet följare, vilket en av Göteborgs-Postens krönikörer skrev om för en liten tid sedan, och detta uttryckte Marcus som att hans site fått guldmedaljen - som om kvantitet är detsamma som kvalitet.

Jag har då och då skrivit korta kommentarer på hans site och noterat något intressant.

Smudd på alla andras kommentarer är positiva och ofta med några få ord med hjärtan och annat och antalet gillaknappar är ofta många hundra - redan efter en halvtimme.

Det jag skrivit har en eller två gånger fått en (1) gillaknapp men aldrig något annat bemötande, och nu vet jag hur några upare redan sträcker sig mot sina tangentbord...

Men det jag vill belysa är inte mig utan det sätt siten fungerar, med ett så kallat trygghetssystem som ska hålla troll och andra former av sabotage borta.

Det håller samtidigt alla försök till bollande av åsikter borta.

Det här skrev jag för en timme sedan ungefär, ännu ingen reaktion och jag vet inte ens om någon kan läsa det, så som trygghetssystemet på siten är konstruerat:

"Jag försökte kommentera inlägget som breaking news nyss då det redan hade många kommentarer men utan att se en enda utom min egen och detta under någon timme - nu är inlägget kommentarsstoppat. Det jag då skrev var att Eliasson fortsätter att klättra på sin karriärstege och att det blir ännu ett sänke för S i det kommande valet. Att nu tro att Clint Eastwood kommer att rädda Sverige och S är ingen trovärdig analys."

Lägger in ett skärmklipp på hur det ser ut på siten just nu.

[image]

Jag läste nyss en bok vars författare ifrågasätter den allmänna rösträtten, "Against Democracy" av Jason Brennan, och det finns fog för det han funderar över, om man säger så.

Håkan

Tips: Han har ingen "site". Han har en FB-vägg eller vare heter. Amatör.

Kan man kommentarsstoppa på FB?

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum