Avatar

Min åsikt...

av Håkan, Göteborg, måndag, februari 05, 2018, 17:44 (2263 dagar sedan) @ Seawolf

Precis som vanligt! Ännu en politisk skribent som listar en massa problem i samhället, precis som politikerna, utan att ge ifrån sig ett enda försök att analysera VARFÖR det blivit så här och vad man måste ändra på för att få ordning på problemen.
Eftersom det är grava fel i sveriges konstitution som orsakat problemen så är det där man måste ändra för att få ordning på det hela.

1) Inför personval av alla politiker och viktigare ämbetschefer, inklusive domare.
2) Återinför ämbetsmannaansvaret.

Kom nu inte dragande med att påstå att personval är värdelöst bara för att t.ex. USA har ett urdåligt sådant system. Man kan tveklöst se på de mest välfungerande av sådana system och sen ev. fila till detta ytterligare något.

Med ovanstående förändringar kommer det att vara omöjligt att sätta sig över folkmajoritetens vilja, och alla superskadliga småpartier med särintressen sopas bort fullständigt.

Utan ovanstående ändringar hjälper det inte att bilda nya partier, de kommer raskt att dras in i samma febriga jakt på särintresseväljarna, och kommer då att tillämpa precis lika folkviljefrämmande diktatorisk makt över de egna enskilda politikerna.

Artikelförfattaren listar inte primärt en massa problem i samhället, Seawolf, han listar en massa problem med politikerna i det rådande politiska systemet.

I var punkt påpekar han att det inte är partipolitik som behövs för att börja hantera problemen som beskrivs i den punkten, och han skriver detsamma som du gör om det vi har i dag:

"Att vi behöver förändra vårt politiska system är uppenbart, det vilar på en dogm som i dagsläget är totalt förljugen, förlamad och obsolet. Hur ska det gå till?"

Att han inte i artikeln säger hur något ska lösas är inte något att bli så förbannad för Seawolf, du kommer inte heller med något annat än vad som ska göras. Men hur det här ska göras säger du inget om:

"1) Inför personval av alla politiker och viktigare ämbetschefer, inklusive domare.
[quote]2) Återinför ämbetsmannaansvaret."[/quote]

Det ska ju göras av de som blir valda i September och med demokratiska procedurer och hur tänker du dig det?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum