Avatar

Min åsikt...

av Håkan, Göteborg, tisdag, februari 06, 2018, 15:31 (2268 dagar sedan) @ Seawolf

Jo, jag föreslår specifika ändringar av konstitutionen, det gör inte din länkgubbe.

Men bara för att förtydliga även om det inte är annat än svårt att uppnå detta, men att sprida kunskap om metoden i kombination med att möjligen göra ett förändringsparti med ENDAST den förändringen på partiprogrammet i kombination med att alla partimedlemmar och politiker förbinder sig skriftligen att bara propagera och rösta för detta och att lägga ned sina röster i alla andra frågor för att få vara kvar i partiet, samt att partiet efter förändringen skall upplösas.

Så Håkan, kom igen nu och sluta att bara förmedla eget och andras gnäll över kända problem och krysta fram egna eller andras konkreta ändringsförslag.

Jag undrar lite stillsamt, Seawolf, om du hade ägnat lite mer tid åt att fundera över det han skrev i artikeln och kunnat bolla lite ideér om det med mig och Excel 319 - om han förutom det han skrev och som för mig var ganska tydligt, också specifikt hade nämnt just ett möjligt behov av grundlagsändring?

För ett möjligt behov är det, inte ett definitivt behov även om du är säker på det.

Dina funderingar om ett nytt enfrågeparti för att ändra grundlagen är minst sagt fascinerande.

Ett parti som i sina stadgar kräver skriftliga åtaganden från alla partimedlemmar att vara slaviskt lydiga knapptryckare och inget annat under två mandatperioder och att de därefter ska lämna politiken då partiet ska läggas ned då grundlagen ändrats.

Och under alla år lägga ner sina röster i Riksdagen i samtliga andra frågor, varvid den parlamentariska situationen består av proportionerna mandat de övriga partierna har, och ska ditt parti ha en chans att ändra grundlagen behöver de ha majoritet - eller tror du något annat parti skulle säga till sina knapptryckare att rösta bort sina och partiets förmåner?

Jag ska se om jag kommer på nåt bättre...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum