Avatar

En krävande debattartikel

av Seawolf @, torsdag, maj 24, 2018, 17:03 (2135 dagar sedan) @ S-B A-son


Men oberoende av vilken apart eller extrem åsikt en person kan hysa, så finns alltid någon Julia Caesar att försvara och stå bakom densamma.

Den pseudonymen är inte den bästa att ta till som åsiktsförsvarare om man vill bli tagen på allvar. Hon får Heberlein att framstå som måttfull och nyanserad.

Bara ett mycket gott tips.

mvh Sven-Barry


För att ta ett drastiskt exempel: Du går på en trafikerad väg med Julia Caesar i närheten, när hon plötsligt ropar: "Akta dig, det kommer en bil bakom dig på fel sida!"
Men du ignorerar hennes varning, för den kommer ju från Julia Caesar och du slår ju konsekvent på dövörat för allt hon kommer med.


Men om Julia Caesar tidigare ropat om allehanda faror, många påhittade ej vetenskapligt verifierade och belagda faror, blir ju hennes trovärdighet mycket låg!

Det där med att ropa på vargen ...

mvh Sven-Barry

Sägnen om problemet med att ropa "Vargen kommer" visar EGENTLIGEN på den mänskliga svaghet som ligger i att döma ut utsagor från en viss person bara för att denne tidigare ej varit trovärdig. Enligt denna sägen så led byborna skada av att att inte tro på budskapet den gången det var sant.
Den starke personen värderar i stället varje utsaga för vad den framhåller oberoende av vem som framlägger den. Även för detta finns ett talesätt:
"Även en blind höna kan finna ett korn"

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum