Avatar

Sista gången? (triggerwarning, spår av segling)

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, juni 01, 2018, 11:58 (2128 dagar sedan) @ behan

Jag försökte döpa tråden till "sistagångenupplevelse", men det gick inte, var för långt! Så långt har det gått med språket!

Igår en havssegling till mitt älskade Lauterhorn på Fårö. Detta som en del av min årliga vagabondering som alltid genomförs ensam (=själv). Elva timmar på havet och även om förhållandena var nära nog ideala så blir en ensamseglande 80-minus gubbe tämligen mör. Tillfredsställelsen med att förtöja i hamn efter seglatsen orkar inte riktigt kompensera vedermödorna, detta trots att jag på alla (nästan) upptänkliga sätt åldringsanpassat min gamla kära båtkompis. Nästan trettio år tillsammans nu.

Även om det tar emot måste jag inse att även seglandet har ett slut, inte abrupt, men sakta smygande. En god vän sade härom veckan, seglingen är väl egentligen din livsnerv. Och, tänker jag, vad händer när den inte längre fungerar. En annan god seglarvän har själv gått över till att enbart bryggsegla och försöker övertyga mig om det förträffliga med denna patetiska rest av ett aktivt seglande.

Min älskade sambo försöker övertyga mig om mina extraordinära resurser men lyckas inte riktigt längre, tyvärr.

Det kanske tillhör det svåraste i livet, att på allvar inse att det inte är oändligt och till det, att den sista delen av det innebär en mängd försakelser, nederlag och uppgivenhet.

Så, trots all härlighet här, är nog vemod den dominerande känslan mitt i högsommarvädret.

Den gamle, som ber om överseende med mitt navelskådande, så fjärran från spännande politiska tendenser, men så kan det bli

Som vanligt fint skrivet behan.

Efter 6 år som ensamseglare har jag fått ny besättning utan båtvana men med stor håg att lära sig. Blir ett spännande år på alla vis.

Och båten kom ut från varvet i dag.

Nu börjar vårrustningen!

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum