Avatar

Varning! Spår av politik!

av Seawolf @, söndag, juni 10, 2018, 11:33 (2137 dagar sedan) @ Håkan

Jag roade mig med att uppdatera min prognos baserat på denna opinionssammanställning:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige...

Då blir siffrorna för SD så här:
[image]


Det är en intressant illustration av en del av de fällor som finns i statistik, i det här fallet en fälla som innebär att ju större ett instituts fel var förra gången, desto större förmodas felet bli nästa gång mellan prognos och det verkliga valresultatet - vilket Seawolf naturligtvis noterar då han påpekar att instituten möjligen förbättrat sina metoder sedan sist.

Men oavsett hur man försöker förutsäga verkligheten blir den som den blir, som alltid, och de sju riksdagspartiernas försök att förneka att de måste förhålla sig till verkligheten efter nästa val blir allt mer absurda.

Vilket i sig påverkar valutgången i den åttonde riktningen, och att ingen av partiernas företrädare på olika nivåer verkar förstå det är en del av det politiska haveri vi är offer för.

Håkan

Dels finns skamfaktorn hos alla institut som pratar med eller begär skriftliga utsagor från sina utvalda testpersoner. Vem f-n erkänner att han avser rösta på SD?

Dels finns illvillighetsfaktorn: Den SD:are som vill något parti nära 4% illa, uppger att man avser att rösta på detta parti så att deras siffror ser bättre ut än vad de är. Därmed drar detta lilla parti inte till sig så många stödröster i det verkliga valet och löper större risk att åka ut.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum