Avatar

Vem ska man rösta på i EU valet

av Pinja @, Västerås, måndag, mars 18, 2019, 13:13 (1838 dagar sedan) @ Håkan

EU-valet närmar sig som sagt var, och jag kan inte skönja någon som vill driva den viktiga frågan om fisket i EU. Jag funderar på att skicka frågan till partierna. Något i stil med detta:

Vem ska jag rösta på i EU valet

Bästa partier. EU-valet närmar sig, men vem ska jag rösta på? Mitt förhållande till EU ganska gott, men saknar inte invändningar. Jag anser absolut att EU behövs och gör nytta. Mycket av vårt samhälles organisation, liksom många samhällsproblem, är ju gränsöverskridande och kan inte klaras inom enskilda nationalstater. Samtidigt kvarstår mycket som inte är gränsöverskridande, och som vi bäst och effektivast löser nationellt. Jag är således heller inte någon federalist. Dessutom tror jag att det är viktigare för små stater att slå vakt om sitt självbestämmande.

Ett av de områden där samarbetet i EU är som allra mest nödvändigt är fisket. Det är helt utsiktslöst för Sverige att stifta egna lagar och regler om inte de länder våra vatten gränsar till tillämpar samma eller åtminstone liknande regler. I de senaste två EU-valen har jag röstat på Isabella Lövin och Miljöpartiet, lägg märke till i den ordningen. Under sin första mandatperiod gjorde Isabella ett strålande jobb nere i Bryssel och lyckades tillsammans med sin tyska kollega nästan egenhändigt ändra EU:s hela fiskepolitik i en mycket hållbarare rikting. Mycket nöjd med detta röstade jag på Isabella en gång till i följande val. Men döm om min besvikelse när hon valde att hoppa av för att ägna sig åt partipolitiken här hemma. I vårt eget riksdagsval skulle jag aldrig någonsin rösta på det extremistiska svenska Miljöpartiet.

Nu närmar sig ett nytt EU-val. För mig är fortfarande fisket en hjärtefråga. Mycket återstår att göra, och det kan nästan enbart göras på EU-nivå. Men vem ska göra jobbet? Hittills har jag inte noterat en enda kandidat som visat engagemang i fiskefrågan. Finns det någon enda? Ja svarar ni säkert. Men kan ni ge mig prov på det då.

- Vem är kandidaten som brinner för fisket?
- Hur er fiskepolitik ut och hur vill ni jobba för den?

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum